Aangesloten bij  afscheidsmomenten Gecertificeerd Afscheidsfotograaf keurmerk afscheidsfotograaf
   
Tel. (0031) 6 40 28 98 25 - info@iljaverstratenfotografie.nl
ilja verstraten afscheidsfotografie logo

(0031) 6 40 28 98 25
info@iljaverstratenfotografie.nl


Werkwijze

Afscheidsfoto’s zorgen voor een tastbare herinnering. Een houvast voor als het gemis zwaar is.

Het afscheid beleef je vaak in een roes. Je bent moe, verdoofd van verdriet. Je moet zoveel regelen op zo’n korte tijd. Vaak krijg je dingen niet mee of je herinnert je het vaag.

Ik ga graag met je in gesprek. Je weet dan wie ik ben en ik weet wie jij bent. Dit geeft vertrouwen en rust op de dag zelf. Samen kunnen we jouw wensen bespreken en ik kan je de mogelijkheden laten zien. Eén van die mogelijkheden is het fotoalbum.

Fotoalbum

Een fotoalbum is niet verplicht maar toch raad ik aan wel een album te laten maken. De ervaring van anderen is, dat het toch wel heel lastig is om zelf het fotoalbum te maken. Het is  vaak te emotioneel en dan blijft het liggen.

Dat is zonde want mensen die een album hebben besteld, kijken er over het algemeen regelmatig in. Ze pakken het erbij als er visite komt. Zo wordt hun verlies bespreekbaar.

Door een album bladeren geeft een ander gevoel dan foto’s achter de computer bekijken. En als je het even niet meer wil zien, leg je het album weg. Het album is een mooie manier om jouw verhaal te zien, te voelen, te ervaren.

Want je verdriet wordt pas echt dragelijk als je er je eigen verhaal van hebt kunnen maken. Een verhaal waarin je vertelt wat er is gebeurd en hoe dit voor jou is (geweest). Ik help je om jouw  verhaal beeldend te maken. Mijn foto’s helpen je jouw verhaal eigen te maken. Jouw verhaal helpt je om een manier te vinden om met  je verlies om te gaan.

Soms vinden mensen het te lastig om met mij in gesprek te gaan. Je moet al zoveel regelen! Dat is geen probleem. Dan overleg ik met de uitvaartondernemer wat jullie wensen zijn. Ook dat kan!

Wat fotografeer ik?

Als afscheidsfotograaf fotografeer ik niet alleen de dienst en de begrafenis maar ook de condoléance, de koffietafel, het beschilderen of versieren van de kist zijn belangrijke momenten. Denk ook aan:

  • de opbaring
  • het afscheid nemen
  • het sluiten van de kist
  • het verstrooien van de as

 

herinneringsfotografie

Herinneringsfotografie

Het is mooi om een reportage te maken van de laatste levensfase. Een intense tijd waarin veel herinneringen worden gemaakt. Dit is niet alleen een verdrietige tijd maar vaak ook een heel mooie tijd waarin je dichter tot elkaar komt. Soms worden er dingen uitgesproken die nooit gezegd zijn. Soms worden er niet veel dingen gezegd maar zeggen aanrakingen genoeg, blikken. Een hand die wat vaker vastgehouden wordt. Herinneringsfotografie is ook mooi voor mensen met een vorm van dementie. Soms kun je ze niet meer bereiken of weet je niet wat je nog moet vertellen. We gaan samen op pad, naar plaatsen die belangrijk waren voor hem of voor haar. Het huis waar ze zo lang gewoond heeft, de plek waar hij zo graag gewerkt heeft. De plek die voor hen speciaal was en bijzonder. Je ziet een lichtje in hun ogen, een blik van herkenning, soms maar even maar het geeft zo’n goed gevoel. Als je later samen door het fotoalbum bladert, heb je iets te bespreken.

 

Hoe ik werk

Ik ben onopvallend en stil aanwezig en werk met lichtsterke apparatuur zodat ik niet hoef te flitsen. Het belangrijkste dat ik fotografeer zijn de liefde, de troost, de steun die je van anderen ontvangt en aan anderen geeft. De verbondenheid met elkaar. Deze foto’s helpen je om een plekje te vinden in een wereld die veranderd is. Lees hoe een uitvaartondernemer dit ervaarde.

uitvaart foto's

 

Mogelijke vergoeding

Het is mogelijk dat de uitvaartverzekering de kosten voor een fotoreportage vergoedt. Je kunt daarover meer informatie krijgen via de uitvaartondernemer of je verzekeringsmaatschappij.

 

Privacy

Omdat een afscheid een zeer persoonlijke ervaring is, is het lastig om foto’s van mijn werk hier te plaatsen. Ik plaats en gebruik nooit foto’s zonder jouw toestemming. Je kunt wel lezen hoe anderen mijn werkwijze hebben ervaren.

Heb je vragen? Bel me gerust. Ik vertel je er graag meer over.

06- 402 89 825

vanuit België: +31 6-402 89 825

of

stuur me een berichtje. Dan zal ik je zo snel mogelijk antwoorden.

Aangesloten bij
Afscheidsmomenten

Bestuurslid bij
Stichting Broederziel

Aangesloten bij
Bij Leven Vaarwel

Fotograaf bij
Alpe d’HuZes

aangesloten bij afscheidsmomenten logo st broederziel

Ilja Verstraten Fotografie

Tel. (0031) 6 40 28 98 25
info@iljaverstratenfotografie.nl


KvK: 64308138

Gecertificeerd Afscheidsfotograaf
keurmerk afscheidsfotograaf

 
Algemene Voorwaarden
Privacy Verklaring

Mijn missie is:

Helpen rouw te verweven in je leven

Mijn visie is:

In liefdevolle herinnering terugkijken op het afscheid. Om daarna verder te kunnen.

 
   
 

ilja verstraten afscheidsfotografie
(0031) 6 40 28 98 25
info@iljaverstratenfotografie.nl