Aangesloten bij  afscheidsmomenten Gecertificeerd Afscheidsfotograaf keurmerk afscheidsfotograaf
   
Tel. (0031) 6 40 28 98 25 - info@iljaverstratenfotografie.nl
ilja verstraten afscheidsfotografie logo

(0031) 6 40 28 98 25
info@iljaverstratenfotografie.nl


Over mij

Ik help je om jouw verhaal beeldend te maken. Mijn foto’s helpen je jouw verhaal eigen te maken. Jouw verhaal helpt je om een manier te vinden om met je verlies om te gaan. Want je verdriet wordt pas echt dragelijk als je er je eigen verhaal van hebt kunnen maken, een verhaal waarin je vertelt wat er gebeurd is en hoe dit voor jou (geweest) is.

Zo hebben we allemaal ons eigen verhaal te vertellen.

Mijn naam is Ilja Verstraten.

over Ilja Verstraten Fotografie

Mijn verhaal, wat er mede toe geleid heeft dat ik afscheidsfotograaf ben geworden, begint in 1994: mijn broer Peter stierf op 18-jarige leeftijd ten gevolge van een ongeval. Ik had er nog nooit van gehoord dat er foto’s gemaakt zouden kunnen worden tijdens een uitvaart. Het werd toen ook nog niet vaak gedaan. Later heb ik dit erg gemist. Foto’s hadden mij kunnen helpen in mijn rouwproces.

Een familielid vroeg mij foto’s te maken bij de uitvaart van zijn zoontje. Toen ik zag wat deze foto’s voor hen betekenden, wist ik dat ik hiermee anderen kon helpen. Dit geeft betekenis, hier ligt mijn hart en mijn passie.
 

Gediplomeerd afscheidsfotograaf

In 2017 heb ik de vakspecifieke opleiding “Wordt een bekwaam afscheidsfotograaf” gevolgd en met succes afgerond waardoor ik mij gediplomeerd afscheidsfotograaf mag noemen. https://www.afscheidsfotograaf.nl/opleiding-tot-afscheidsfotograaf/
 

Keurmerk afscheidsfotograaf

Op 23 februari 2019 mocht ik het keurmerk afscheidsfotograaf ontvangen. Het keurmerk werd voor het eerst uitgereikt en ik ben 1 van de 4 afscheidsfotografen in Nederland met het keurmerk afscheidsfotograaf.

Om het keurmerk te behalen moet je voldoen aan een flinke eisenlijst, een volledig portfolio kunnen laten zien en worden je competenties via een assessment afgenomen. Twee onafhankelijke toetsers, psycholoog en rouwcoach Ellen Dreezens en portret- en reportage fotograaf Arnaud Mooij (https://www.echtmooij.nl ) zijn hiervoor aangesteld.

Het keurmerk zorgt ervoor dat kwaliteit, professionaliteit en betrouwbaarheid gewaarborgd worden.

Reacties van de toetsingscommissie:

  • “Je maakt geweldige foto’s waar we echt van onder de indruk zijn.”
  • “Bijzonder zijn je close-ups”
  • “Je vangt de emotie”
  • “We worden de foto ingetrokken”
  • “We voelen de verbinding”
  • “Het album geeft een perfect compleet beeld”

Meer informatie over het keurmerk vind je op: https://www.keurmerkafscheidsfotograaf.nl

keurmerk

Drager van het keurmerk afscheidsfotograaf

 

Afscheidsmomenten

Ik ben aangesloten bij Afscheidsmomenten, de coöperatie van afscheidsfotografen in Nederland. Dit zorgt er onder andere voor dat, mocht ik onverhoopt verhinderd zijn, er altijd een andere fotograaf komt die op dezelfde manier werkt en kwaliteit levert. Natuurlijk maak ik mijn reportages het liefst zelf en zal ik er alles aan doen om dit ook te kunnen doen. Het geeft jou en mij kwaliteit en zekerheid. https://www.afscheidsmomenten.nl
afscheidsmomenten

 

Stichting Broederziel

Naast mijn werk als afscheidsfotograaf ben ik vrijwilliger en bestuurslid bij Stichting Broederziel. Deze stichting is opgericht door Minke Weggemans, onder andere auteur van het boek “Als je een broer of zus verliest”. Deze stichting vraagt aandacht voor broers en zussen van wie een broer of zus overleden is. Vaak worden zij vergeten door anderen maar vergeten zichzelf ook vaak. Als stichting organiseren we, onder andere, bijeenkomsten voor broers en zussen. Elke keer blijken dit waardevolle bijeenkomsten te zijn. Even stilstaan bij je broer of zus, bij wat het verlies voor jou betekent. Met mensen die jouw rouw begrijpen. Ook jouw verhaal mag er zijn! http://www.stichtingbroederziel.nl
broederziel

 

Bij Leven Vaarwel

Ook ben ik aangesloten bij de vereniging Bij Leven Vaarwel. Dit is de eerste en enige branchevereniging voor herinneringsspecialisten. Herinneringsspecialisten zijn professionals die de essentie van het leven, op hun eigen manier, in een herinnering, weten te vatten.

Bij Leven Vaarwel is een landelijk werkende onderneming die mensen helpt persoonlijke herinneringen na te laten. Gemaakt bij leven. Voor altijd tastbaar na het afscheid.

Aangesloten als herinneringsspecialisten bij Bij Leven Vaarwel zijn creatieve specialisten zoals fotografen, videografen, schrijvers, dichters, kunstenaars, muzikanten. Maar ook begeleidende specialisten zoals zorgverleners in ziekenhuizen, hospices of bijvoorbeeld specialisten op financieel vlak.

De mogelijkheid om bij leven (!) je eigen vaarwel in te vullen en hierin geholpen te worden door een herinneringsspecialist is bij veel mensen nog onbekend, Wil je er meer over weten? Kijk dan op de website van Bij Leven Vaarwel of neem contact op.

 

Fotograaf bij Alpe d’HuZes

Sinds 2019 mag ik deel uitmaken van het fotografenteam van Alpe d’Huzes. Elk jaar op de eerste donderdag van juni is er een koersdag. Dan beklimmen duizenden deelnemers de Alpe d’Huez om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding.  Deze dag maakt deel uit van een hele koersweek. De deelnemers gaan, onder het motto ‘opgeven is geen optie’  wandelend, hardlopend of fietsend, maximaal zes keer, de berg op. Ze laten zich sponsoren en zamelen zo geld in voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker. Het doel hiervan is om de ziekte kanker onder controle te krijgen zodat er niemand meer aan deze ziekte zal sterven. Het onderzoek richt zich er ook op om het leven met kanker zo dragelijk mogelijk te maken.

Wil je meer weten? Kijk dan op de website:  Opgeven is geen optie.

“Niemand meer dood aan kanker. Dat wil jij toch ook?” Kijk hier om deelnemers te sponsoren of om rechtstreeks te doneren.

 

logo

Reacties:

“Wat mij opvalt is dat het een heel laagdrempelige manier is om in gesprek te komen over de uitvaart. Ik vind het waardevol om op deze manier samen herinneringen te delen.”

 

Meer ervaringen van anderen lezen?

 

Wil je weten hoe ik werk? Klik dan hier.

Heb je vragen? Bel me gerust, ik vertel je er graag meer over.

 

Je kunt mij ook volgen op: www.facebook.com/iljaverstratenafscheidsfotografie of www.linkedin.com/in/ilja-verstraten

Je kunt me bellen op: 06 – 402 89 825 (+31 ervoor als je vanuit België belt) of stuur me een berichtje. Ik antwoord zo snel mogelijk.

Aangesloten bij
Afscheidsmomenten

Bestuurslid bij
Stichting Broederziel

Aangesloten bij
Bij Leven Vaarwel

Fotograaf bij
Alpe d’HuZes

aangesloten bij afscheidsmomenten logo st broederziel

Ilja Verstraten Fotografie
Markt 4
4551 BK Westdorpe

Tel. (0031) 6 40 28 98 25
info@iljaverstratenfotografie.nl


KvK: 64308138

Gecertificeerd Afscheidsfotograaf
keurmerk afscheidsfotograaf

 
Algemene Voorwaarden
Privacy Verklaring

Mijn missie is:

Helpen rouw te verweven in je leven

Mijn visie is:

In liefdevolle herinnering terugkijken op het afscheid. Om daarna verder te kunnen.

 
   
 

ilja verstraten afscheidsfotografie
(0031) 6 40 28 98 25
info@iljaverstratenfotografie.nl